Om Martin Persson

Martin Persson är hallänning och föddes 1970 i Varberg. Han växte upp i Tvååker strax söder om stan. 9 år gammal började han spela piano men fann snart att den akustiska gitarren passade honom perfekt. Bland annat inspirerad av sin mamma och hennes gitarrspelande syskon lärde han sig sina första gitarrackord i 10 årsåldern.

Sedan dess har gitarr och sång varit huvudinstrumenten. I högstadieåldern startade han ett band tillsammans med några kompisar från Bosgårdskolan i Tvååker. På Bosgårdskolan kom han även i kontakt med bluesen för första gången. Sedan dess har amerikansk rootsmusik utgjort en aldrig sinande inspirationskälla

Han uppträde för publik första gången i 16-17 årsåldern. I dag är han bosatt med sin familj i Sandared utanför Borås. Under en turné som aldrig pausar gör han över 200 spelningar om året på det mesta från äldreboenden, konferenser till stora scenen i Kungsträdgården, Stockholm.

Han har släppt fyra plattor, tre med främst egen musik och en med Cornelis Vreeswijks låtar.

Martin Persson är även konstnär med akvarell som specialitet. De senaste åren har han haft ett par utställningar varje år.

 

 

Kontaktformulär